Integriteit is een van de meest belangrijkste reputatiedragers voor bedrijven en organisaties.

Om het Morele Kompas van organisaties in beeld te brengen en te ontwikkelen ontwierp ik een 1-daagse workshop waarbij deelnemers met behulp van LEGO® Serious Play® inzichten krijgen en samen verder bouwen aan de morele waarden van team of organisatie.

Binnen een groepsgrootte van 6-10 deelnemers worden intrinsieke persoonlijke waarden tastbaar en bespreekbaar gemaakt. Nadat de waarden van team of organisatie in gezamenlijkheid zijn vastgesteld worden deze getest. Het simuleren van in- of externe gebeurtenissen die een beroep doen op ‘de morele waarden’ leidt tot mooie discussies. Het toetsen van elkaars mening op deze ongedwongen wijze brengt de discussie op een hoger en meer duurzaam niveau.  Met het vaststellen van de ingrediënten voor het morele kompas wordt de workshop afgesloten.

Duur: 1 dag

Aantal deelnemers: 6-10

!! In mijn afstudeeronderzoek (Master Organisatiepsychologie) ga ik onderzoek doen naar de ontwikkeling van integriteit binnen kleine en middelgrote bedrijven.  Bedrijven die belangstelling hebben om te participeren kunnen een mail sturen naar yvonne@bleize.nl. 

 

 

 

Expertise