Terwijl de meeste mensen een hekel zeggen te hebben aan vergaderen, brengen we een onevenredig groot deel van onze werktijd vergaderend door. Ik vind vergaderen overigens wel leuk! Tenminste, als aan een aantal randvoorwaarden is voldaan en de opbrengst ertoe doet.

Ik ondersteun organisaties met nieuwe vergader- en overlegvormen die dynamisch en effectief zijn. Die passen bij de organisatie en bij het werk dat moet worden gedaan. Daarnaast ben ik ook inzetbaar als onafhankelijk voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter, wanneer gesprekspartners zich moeten concentreren op de inhoud of wanneer er sprake is van opgelopen spanningen waarbij onafhankelijkheid een vereiste is. Ik zorg  voor een adequate voorbereiding (o.a. afstemming secretaris), (bege)leid  de vergadering of bijeenkomst en zie  toe op een goede verslaglegging.

Ik heb mijn vergader-ervaring opgedaan in de sport- en cultuursector, binnen private bedrijven en dienstverlenende organisaties, maar ook in het openbaar bestuur. Ik heb me stierlijk verveeld, veel poppetjes getekend om bij de les te blijven en hele slechte koffie gedronken. Deze ervaring heb ik omgezet in een frisse aanpak en ik overleg graag of ik iets voor jouw organisatie kan betekenen.

Expertise