Voor
je bedrijf

Veranderingen, van welke aard dan ook, slagen alleen wanneer richting en voortgang duidelijk zijn. Een veranderingsproces vraagt om sterke leiders, die in staat zijn mensen mee te nemen naar een hoger plan of nieuwe orde. Leiders met visie, met het lef om zaken net even anders aan te pakken, met doorzettingsvermogen. Maar dan wel op een manier die betekenis heeft; authentiek, integer, transparant. Met open vizier de dialoog aan durven gaan en dicht bij jezelf kunnen blijven.*

Organisatieverandering

Werkgevers investeren veel geld in de individuele ontwikkeling van hun medewerkers. Maar als de omstandigheden op het werk hetzelfde blijven, lopen deze ‘opgefriste’ medewerkers al snel met hun hoofd tegen de muur. Ze vertrekken naar een werkomgeving met meer perspectief (zeg maar dag tegen de investering) of blijven hangen. Wat misschien nog wel veel erger is. Tijd om ook de werkplek eens onder de loep te nemen. Hoe geef je meer verantwoordelijkheid, hoe zet je je medewerkers in hun kracht? Geinspireerd door de celtheorie van Eckhart Wintzen en Holacracy, adviseer ik bedrijven én overheden over nieuwe organisatie-inrichting en projectbenadering. Waarbij de kracht van het individu wel tot z’n recht komt en medewerkers hun verantwoordelijkheid enthousiast oppakken.

Wanneer onderliggende conflicten het veranderingsproces ondermijnen is het goed om deze aan te pakken. Als business-mediator ben ik in staat hoofd- en bijzaken te scheiden en het proces te begeleiden wat leidt tot een oplossing. Ik word met enige regelmaat ingehuurd als onafhankelijk voorzitter, waarbij ik zorg draag voor efficiënte bijeenkomsten en overleggen.

Een analyse van de huidige situatie geeft veel inzicht in de (on)mogelijkheden tot verandering. Met behulp van de Teamrollen van Belbin krijgt een team snel inzicht in bestaande rollen en patronen. Vaak een mooie start om vanuit de organisatie zelf de verandering op te pakken.

Ik vind het een voorrecht om voor en binnen familiebedrijven te werken. Al is het voor hen niet altijd vanzelfsprekend om vreemde ogen mee te laten kijken. De continue zoektocht naar een mooi evenwicht tussen ratio en emotie en  de wisselwerking tussen vertrekkende en komende generaties leveren soms spanningsvelden op die ik graag help oplossen.

Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan binnen publiek/private organisaties en commerciële dienstverleners.

 

Expertise